04 жовтня 2022 р. 16:54

На Одещину намагалися ввезти понад 22 тонн креветок під виглядом гуманітарної допомоги

Фото: Одеська митниця

(Фото: Одеська митниця)

Одеські митники спільно з Департаментом по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил блокували схему щодо ввезення майже 22,5 тонн креветок під виглядом гуманітарної допомоги.

Як повідомили у пресслужбі Одеської митниці, вантажівка з еквадорськими морепродуктами прибула поромом у пункт пропуску Орлівка.

У поданій до митного оформлення Декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, було заявлено, що товар, загальною вартістю 138 тисяч дол. США, прямує на адресу благодійної організації. При цьому, у наданому водієм інвойсі зазначалось, що одержувачем 22,4 тис. кг заморожених креветок є комерційне підприємство, яке спеціалізується на імпорті морепродуктів.

Фото: Одеська митниця

Більш того, під час митного огляду кабіни водія одеські митники знайшли ще один пакет товаросупровідних документів з відмітками про проходження митних процедур.

"Це є наочним свідченням того, що дана партія товару прямувала на адресу комерційної організації, а не благодійного фонду", - наголошують у митниці.

Фото: Одеська митниця

Наразі керівництво фонду офіційно повідомило, що морепродукти з Еквадору не замовляли та відповідно не очікують. Тож за фактом надання до митниці документів із завідомо неправдивими відомостями з метою уникнення сплати митних платежів складено протокол про порушення митних правил за ознаками статті 483 Митного кодексу України.

Партію креветок, митна вартість яких складає понад 5 млн грн, вилучили.

У квітні Одеська митниця спростувала інформацію, що одягала тероборону у "брендовий одяг". Тоді повідомили, що передані речі 122 бригаді територіальної оборони не є оригінальною продукцією відомих світових брендів. Це – підробки різної якості. 

Така заява була зумовлена тим, що за тиждень до неї журналіст Юрій Бутусов оприлюднив інформацію, що Одеська митниця одягнула 122-гу бригаду Тероборони у костюми Brioni, Versace, Chanel, Armani, та куртки та джинси Louis Vitton, Prada, Hugo Boss.

У службі автомобільних доріг повідомили, що дорожній інфраструктурі Одеської області внаслідок військових дій нанесені збитки на сумму близько 300 мільйонів гривень.

Поділитися