30 липня 2022 р. 13:42

На Одещині затримали ділків, що перевозили ухилянтів до Придністров'я

На Одещині затримали ділків, що перевозили ухилянтів до Придністров'я

Прикордонники викрили ділків, які перевозили через кордон чоловіків призивного віку.

Про це повідомляють пресслужби Нацполіції та Південного регіонального управління Держприкордонслужби.

Ініціатором схеми виявився 51-річний житель Подільського району, який залучив ще двох - віком 33 та 22 років, останній родом з сусідньої країни. За обхід пунктів пропуску правопорушники вимагали в ухилянтів 1500 доларів США. 

Чоловіки підшукували громадян, які хотіли б нелегально покинути державу. Таким чином вони вийшли на 28-річного клієнта і почали підготовку до реалізації його втечі. «Поводирів» затримали на підході по Придністров’я.

У затриманих вилучили мобільні телефони з переписками між собою та замовником їхніх послуг, чорнові записи, гроші, здобуті в незаконний спосіб, автомобіль.

Чоловікам повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненій за попередньою змовою, з корисливих мотивів (3 ст. 332 Кримінального кодексу України).

За скоєне чоловікам загрожує покарання позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Раніше на Одещині затримали працівників військкомату за допомогу ухилянтам.

Як повідомляли у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, загалом було виявлено 45 незаконних каналів переправлення чоловіків за кордон та затримано 63 учасників злочинних груп. 

Найпривабливішими для злочинців виявилися Закарпатська, Одеська та Львівська область. В Одеській області зокрема затримали 17 правопорушників.

Оперативники Управління стратегічних розслідувань Національної поліції України в ніч з 17 на 18 липня затримали в Одеській області трьох учасників організованої злочинної групи під час незаконного переправлення через державний кордон України трьох осіб. 

Поділитися