14 жовтня 2022 р. 14:04

На Одещині затримали прикордонника за підозрою у переправленні за кордон нелегалів

Фото: Спеціалізована прокуратура

(Фото: Спеціалізована прокуратура)

Київський районний суд Одеси образ запобіжний захід у вигляді тримання під вартою прикордонникові, якого підозрюють в організації переправлення чоловіків за кордон.

Втім, як зазначають в пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону України, чоловік може вийти з СІЗО, якщо знайде мільйон гривень для внесення застави.

Співробітники Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері затримали інспектора прикордонної служби відділу прикордонної служби "Рені" та цивільну особу під час перетину кордону 8 жовтня, а 7 жовтня задокументували розрахунок між прикордонником зі спільником  та "клієнтом".

ФОТО: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону України.

Свої послуги зловмисники оцінили у 1,8 тисячу доларів США. 

Зазначимо, що Служба безпеки України повідомила про перекриття двох каналів переправлення військовозобов'язаних за кордон на Одещині. 

За однією схемою, двоє мешканців Болградського району пропонували місцевим жителям призовного віку "допомогу" у перетині кордону поза пунктами пропуску.

Зловмисників затримали під час передачі грошей та спробі прихованого переправлення "туриста" до сусідньої країни.

"Іншу "схему" на Одещині була організована за сприяння місцевого посадовця. Щоб приховати незаконну діяльність, зловмисник залучив свого знайомого як «посередника», який підшукував через інтернет-месенджери охочих нелегально перетнути кордон.  Оперативники СБУ і ДБР затримали організатора нелегального трафіку та його спільника "на гарячому" відразу після отримання грошей від чергового втікача та при спробі його незаконного переправлення через держкордон", - вочевидь мали на увазі саме цього прикордонника. 

У серпні працівники Державного бюро розслідувань затримали начальника митного посту "Рені" Одеської митниці за підозрою у вимаганні від брокерів фіксованої такси за оформлення документів на експорт зернових культур.

Служба безпеки повідомила про викриття на Одещині російського агента, який розвідував місця дислокації та переміщення Сил оборони України на півдні регіону.

Поділитися