11 серпня 2022 р. 14:24

На Одещині затримали посібника ворога

На Одещині затримали посібника ворога

Правоохоронці затримали в Одеській області під час проведення контрдиверсійних заходів громадянина, у якого при перевірці мобільного терміналу виявили факт несанкціонованого збирання та поширення інформації про розташування військових формувань.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Також він фотографував важливі об’єкти інфраструктури з можливістю їх ідентифікації на місцевості. Порушено кримінальне провадження, тривають оперативно-слідчі дії.

Також військові зазначають, що в штормовому Чорному морі маневрують 11 бойових кораблів та катерів ворожого флоту поблизу кримського узбережжя від мису Тарханкут до новоросійська. Серед них напоготові два носії 16 крилатих ракет "Калібр" та два великих десантних кораблі.

Також мешканців Одеської області попереджають про шпигунський квест спецслужб рф. Квест полягає у фотографуванні із прив'язкою (геолокацією) до об’єктів та ділянок місцевості і у подальшому надсилати зроблені фотознімки за грошову винагороду.

Особа, яка погодилася на квест, навіть не має уявлення, що таким чином наражає на небезпеку нанесення ворогом ракетних ударів по об’єктах інфраструктури (навчальних закладах, дошкільних навчальних закладах, мостах, трансформаторних станціях (підстанціях), котельнях, закладах охорони здоров'я, залізничних (автомобільних) станціях, аеропортах (аеродромах), портах (морських, річкових) тощо), місцях розгортання пунктів управління, об'єктах військової інфраструктури (арсеналах, базах, складах), районах зосередження військ (сил) і резервів, не менше шести таких осіб затримано в м. Миколаїв.Патрульні поліцейські затримали вночі, 8 серпня, порушника комендантської години, який може виявитись посібником окупантів в Одесі, а можливо й шпигуном.

Також патрульні поліцейські затримали вночі, 8 серпня, порушника комендантської години, який може виявитись посібником окупантів в Одесі, а можливо й шпигуном.

Раніше Приморський суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який в соціальних мережах виправдовував російську агресію, закликав вбивати полонених українців. 

Служба безпеки України повідомила про підозру уродженцю Одещини, обвинуваченому в участі у терористичній організації, ще й у державній зраді.

Також Приморський районний суд Одеси у липні засудив до 15 років позбавлення волі із конфіскацією усього наявного майна громадянина, за участь у терористичній організації. А у червні цей ж суд визнав мешканця Біляївського району винними у сприянні діяльності терористичної організації та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю і вибуховими речовинами та засудив до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Усіляким колаборантам суди також виносять вироки, наприклад, все той ж Приморський визнав винною уродженку Березівки у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади та у виправдовуванні російської агресії та засудив на три роки.

Поділитися