21 березня 2022 р. 15:49

На Одещині затримали чоловіків, які намагались передати окупантам українські позиції

На Одещині затримали чоловіків, які намагались передати окупантам українські позиції

В Одеській області затримали двох чоловіків, яких підозрюють у передачі росіянам даних про позиції Збройних Сил та Нацгвардії.

Про це повідомляє Південне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України.

На одному з блокпостів, військовослужбовці Національної гвардії помітили двох громадян, які намагались оминути позиції оборони та потрапити на закриту територію.

Під час огляду телефону одного з чоловіків було виявлено домовленість з представниками країни агресора, де просили надати інформацію про місцезнаходження бойових позицій та блокпостів Національної гвардії та Збройних сил України, за що надано грошові переводи з боку росії.

Обох підозрюваних гвардійці передали працівникам місцевого відділу поліції.

Цього ж дня на Одещині виявили ще двох чоловіків, які намагались перетнути блокпост та мали при собі декілька паспортів РФ і України, а також приблизно 25 тисяч доларів США готівки, блокноти, карти з помітками де перебували. Змістовного пояснення, для чого і куди їхали, вони надати не змогли. Цих підозрюваних передано працівникам СБУ.

Нагадаємо, напередодні на Одещині затримали «кримінального авторитета», в якого виявили зброю та п'ять кг наркотиків.

Раніше Служба безпеки України затримала уродженця Одеської області, якого в травні минулого року завербував бойовик незаконного збройного формування терористичних організацій "Л/ДНР".

Раніше кіберполіція Одеської області  викрила зрадника, який передавав окупантам інформацію про військові об’єкти України.  

В Одесі співробітники Служби безпеки України затримали ворожу агітаторку, яка поширювала у забороненій соціальній мережі пропаганду країни-агресора та панічні настрої. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися