16 серпня 2022 р. 20:18

На Одещині засудили двох чоловіків за спробу переправити за кордон військовозобов’язаного

На Одещині засудили двох чоловіків за спробу переправити за кордон військовозобов’язаного

Жителі Роздільнянського району віком 37 та 42 років за попередньою змовою намагалися вивезти на автомобілі до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску 27-річного одесита, аби він уникнув призиву.

Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

На шляху до кордону чоловіків зупинили співробітники Державної прикордонної служби України та Роздільнянського районного відділу поліції.

Слідчі кваліфікували дії фігурантів як спробу незаконно переправити особу через державний кордон України за попередньою змовою і оголосили їм підозру за ч.3 ст.15 та ч.2 ст.332 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні поліцейські завершили і за погодженням окружної районної прокуратури скерували обвинувальний акт до суду.

Суд визнав вину обвинувачених і засудив до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки.

Раніше правоохоронці Одеської області в ході проведення спільних заходів, спрямованих на боротьбу з нелегальною міграцією, затримали двох жителів села Козацьке віком 36-ти та 39-ти років. 

Також правоохоронці затримали жительку Одеси, яка у тренажерних залах підшукувала чоловіків, що ухиляються від мобілізації, та пропонувала їм допомогу у виїзді до сусідньої країни. 

А ще затримали 37-річного одесита, який організував незаконний перетин кордону України військовозобов’язаними. Фігурант підшукував чоловіків, які всупереч воєнного стану хотіли втекти з країни, і за грошову винагороду гарантував їм безперешкодний виїзд до сусідньої держави.  

Співробітники Служби безпеки України на Одещині заблокували канал нелегальної міграції чоловіків призовного віку через державний кордон до Європейського Союзу. "Клієнтами" були переважно військовозобов’язані морських спеціальностей, які мали намір уникнути мобілізації в період воєнного стану. 

Поділитися