25 травня 2022 р. 22:02

На Одещині запобігли ввозу контрабанди під видом гуманітарки

На Одещині запобігли ввозу контрабанди під видом гуманітарки

Правоохоронці Одещини викрили «схему» ввозу товару для продажу під виглядом гуманітарної допомоги.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції в Одеській області.

За даними слідства, громадянин іншої держави організував ввезення товару для подальшого збуту на ринках Одеської області. При цьому у митних деклараціях зазначав, що дана продукція завозиться як гуманітарна допомога для громадської організації. Під час огляду на митному контролі продукції вона відповідала заявленій - овочі та фрукти.

Однак виявилося, що громадська організація не замовляла та не отримувала від цього громадянина жодної гуманітарної допомоги, а товар реалізовувався на ринках.

Чоловіку загрожує штраф у розмірі 100% від вартості перевезеного товару.

Нагадаємо, в Одесі поліція затримала організатора "трансфера" військовозобов'язаних за кордон.

Також правоохоронці затримали мешканця Одеської області, який намагався незаконно переправити трьох знайомих через державний кордон України.

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо 37-річного жителя Одеського району, який намагався перетнути кордон із підробленою довідкою.

Білгород-Дністровський прикордонний загін повідомив про додаткові режимні обмеження у контрольованих прикордонних районах.  

Співробітники Національної поліції України викрили в Одеській області учасників злочинної групи, які організували схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через держкордон на період дії воєнного стану. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися