22 серпня 2022 р. 14:47

СБУ затримала прикордонника за нелегальне перевезення призовників за держкордон

СБУ затримала прикордонника за нелегальне перевезення призовників за держкордон

Служба безпеки України затримала інспектора Білгород-Дністровського прикордонного загону за підозрою в організації каналу переправлення військовозобов'язаних через кордон.

Як стверджує СБУ, свої послуги  він оцінив у 2,5 тис. доларів США за одну особу. За ці гроші прикордонник, за даними слідства, забезпечував клієнтам перехід кордону поза контрольно-пропускними пунктами.

Співробітники СБУ затримали інспектора відразу після отримання неправомірної вигоди від чергового втікача, при спроби його незаконного переправлення через держкордон.

Раніше правоохоронці Одеської області в ході проведення спільних заходів, спрямованих на боротьбу з нелегальною міграцією, затримали двох жителів села Козацьке віком 36-ти та 39-ти років. 

До того правоохоронці затримали жительку Одеси, яка у тренажерних залах підшукувала чоловіків, що ухиляються від мобілізації, та пропонувала їм допомогу у виїзді до сусідньої країни. 

Також правоохоронці затримали 37-річного одесита, який організував незаконний перетин кордону України військовозобов’язаними. Фігурант підшукував чоловіків, які всупереч воєнного стану хотіли втекти з країни, і за грошову винагороду гарантував їм безперешкодний виїзд до сусідньої держави.  

Співробітники Служби безпеки України на Одещині заблокували канал нелегальної міграції чоловіків призовного віку через державний кордон до Європейського Союзу. "Клієнтами" були переважно військовозобов’язані морських спеціальностей, які мали намір уникнути мобілізації в період воєнного стану. 

Правоохоронці регулярно викривають такі канали в Одеській області. Та в липні прикордонники викрили ділків, які перевозили через кордон чоловіків призивного віку.

Раніше на Одещині затримали працівників військкомату за допомогу ухилянтам.

Як повідомляли у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, загалом було виявлено 45 незаконних каналів переправлення чоловіків за кордон та затримано 63 учасників злочинних груп. 

Поділитися