14 листопада 2022 р. 11:02

Прикордонників Одещини підозрюють у проведені ухилянтів повз КПП

Фото: НАБУ

(Фото: НАБУ)

Детективи НАБУ спільно із прокурорами САП та військовою контррозвідкою СБУ затримали трьох  посадовців Державної прикордонної служби України та двох цивільних осіб за організацію схеми незаконного перетину кордону військовозобов’язаними громадянами України. 

Пресслужба НАБУ інформує, що затриманим повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Серед підозрюваних посадовців:

  •  керівник одного з територіальних відділів Південного регіонального управління ДПСУ;
  •  начальник відділення територіального відділу Південного регіонального управління ДПСУ;
  •  начальник одного з оперативно-розшукових відділів Південного регіонального управління ДПСУ.

Слідство встановило, що впродовж травня-вересня 2022 року посадовці ДПСУ у змові з представниками правоохоронних органів так званої придністровської молдавської республіки організували злочинну схему незаконного переправлення осіб до країн Європи.

Фактично виїзд людей організовували поза пунктами перетину кордону, без відповідних відміток у паспорті. Вартість "послуги" коштувала 5 тис. дол. США. Охочих шукали через телеграм-канали відповідного спрямування. Комунікацію з «клієнтами» та логістику забезпечували цивільні особи. Оплата послуг здійснювалася за фактом виїзду з України.

У жовтні співробітники Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері затримали інспектора прикордонної служби відділу прикордонної служби "Рені" та цивільну особу під час перетину кордону 8 жовтня, а 7 жовтня задокументували розрахунок між прикордонником зі спільником  та "клієнтом".

Також раніше співробітники Управління міграційної поліції Одеської області затримали уродженця сусідньої країни, який намагався переправити через кордон чотирьох чоловіків призовного віку в обхід пункту пропуску.

Також Одеська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох учасників групи за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України та вимагання.
 

Поділитися