15 червня 2022 р. 12:01

На Одещині правоохоронці викрили двох провідників за кордон

ФОТО: Нацполіція

(ФОТО: Нацполіція)

Правоохоронці вчергове викрили на Одещині двох зловмисників в організації незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України.

Як повідомили в пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, правопорушники обіцяли українським призовникам так званий зелений коридор до сусідньої країни з покроковою інструкцією, як безперешкодно пройти, оминаючи пункти пропуску. Сума таких послуг коливалася від шести до десяти тисяч доларів США.

Припинили роботу злочинної схеми працівники Управління міграційної поліції Одещини. Із залученням слідчих Одеського районного управління поліції № 2 під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури було задокументовано спробу незаконно переправити за кордон молодого одесита за 6,5 тисяч доларів. 

За силової підтримки спецпідрозділу КОРД в автомобілях та за місцями мешкання фігурантів правоохоронці провели санкціоновані Біляївським районним судом обшуки і вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, документи, гроші, флеш накопичувачі та інші речі. 

Правопорушників затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм інкримінують організацію незаконного переправлення особи через державний кордон України, керівництво такими діями та сприяння його вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів та усуненням перешкод за попередньою змовою та з корисливих мотивів. Фігурантам оголосили підозру за ч.3 ст.332 Кримінального кодексу України. Зараз вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, поліцейські затримали в Одесі чоловіка, який разом із спільником, на думку слідчих, організував злочинну схему перетину державного кордону військовозобов'язаними. 

Правоохоронці Одеської області викрили громадянина сусідньої країни в незаконному переправленні за кордон українця призовного віку. 

Раніше правоохоронці викрили двох чоловіків призовного віку, які намагалися потрапити за кордон через контрольно-пропускні пункти Болградського району Одеської області з підробленими довідками.

Наприкінці травня правоохоронці затримали мешканця Одеської області, який намагався незаконно переправити трьох знайомих через державний кордон України.

А в Тарутинській громаді фігурантами кримінальних проваджень за організацію нелегального виїзду військовозобов'язаних за кордон стали більше десятка жителів.

Поділитися