10 вересня 2022 р. 11:34

На Одещині опікуни тримали дитину на металевому ланцюгу

На Одещині опікуни тримали дитину на металевому ланцюгу

Поліцейські Одещини розпочали досудове розслідування за фактом катування, незаконного позбавлення волі та домашнього насильства щодо дитини.

Як повідомляють правоохоронці, в інтернет-мережі було виявлено відео, на якому малолітня дитина сиділа на землі, прив’язана за ногу до опори металевим ланцюгом. 

Ним виявився семирічний хлопчик, що проживає у Березівському районі разом з рідною тіткою та її родиною, яка взяла опіку над племінником після смерті рідних батьків.

Дядько хлопця пояснив, що прив’язав його, поки дружини не було вдома, бо той нібито робить шкоду, не слухається і тікає з дому. Зі слів сусіда, який зняв подію на телефон, він був свідком неодноразового вчинення домашнього насильства щодо дитини. Однак подія з ланцюгом сталася ще в червні - тоді чоловік до поліції не звернувся, бо не хотів псувати стосунки з сусідами.

Хлопчика тимчасово влаштували до лікарні. Наразі вирішується питання про його подальшу долю.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань поліцейські внесли відомості за трьома статтями Кримінального кодексу України: ст. 126-1 (Домашнє насильство), ч. 1 ст. 127 (Катування), ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинені щодо малолітнього).

Скріншот: Одеса Інфо/Telegram

Напередодні через зіткнення вантажівки із легковиком на трасі Одеса-Рені загинула дитина. Водій легковика та його дворічний син загинули через зіткнення із вантажівкою на трасі Одеса-Рені, біля села Монаші Білгород-Дністровського району.

Раніше Служба автомобільних доріг (САД) в Одеській області повідомила про відновлення аварійної ділянки стратегічно важливого автошляху Н-33 Одеса – Білгород-Дністровський – Монаші/М-15/. 

Перед будівлею Одеської ОВА встановили інсталяцію в пам'ять про вбитих росією українських дітей

Загалом кількість випадків домашнього насильства на Одещині за перше півріччя 2022 року перевищила аналогічний показник 2021 року на 500.

Поділитися