22 травня 2022 р. 11:35

На Одещині чоловік придбав довідку про інвалідність дитини щоб втекти за кордон

ФОТО: Служба автодоріг Одеської області

(ФОТО: Служба автодоріг Одеської області)

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо 37-річного жителя Одеського району, який намагався перетнути кордон із підробленою довідкою.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Щоб потрапити у сусідню країну та уникнути мобілізації за призовом, правопорушник придбав фальшиву довідку про інвалідність своєї 10-річної дитини.

Його викрили прикордонники на пункті пропуску «Малоярославець-Перший» та передали правоохоронцям. Поліцейські встановили, що чоловік придбав документ на одному за Telegram-каналів, сплативши за це 150 доларів США. Експертиза, проведена під час досудового розслідування, підтвердила: довідка підроблена.

Наразі встановлюються особи, причетні до фальсифікації. Дії фігуранта слідчі кваліфікували за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України, за використання завідомо підроблених документів йому загрожує штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Нагадаємо, Білгород-Дністровський прикордонний загін повідомив про додаткові режимні обмеження у контрольованих прикордонних районах.  

Співробітники Національної поліції України викрили в Одеській області учасників злочинної групи, які організували схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через держкордон на період дії воєнного стану. 

Співробітники поліції затримали в Одесі чоловіка, який налагодив канал перетину кордону поза офіційними пунктами пропуску.

Фігурантами кримінальних проваджень за організацію нелегального виїзду військовозобов'язаних за кордон стали більше десятка мешканців Тарутинської громади. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися