10 серпня 2022 р. 22:33

Міноборони повернули 100 гектарів полігону

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Господарський суд Одеської області задовільнив вимоги прокуратури про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, яким земельні ділянки загальною площею 100 гектарів незаконно надані у комунальну власність селищної територіальної громади регіону.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

Окрім цього, скасовано рішення державного реєстратора про реєстрацію права комунальної власності територіальної громади на вищевказані ділянки та витребувано їх на користь держави в особі Міністерства оборони України.

Встановлено, що 28 червня 2021 року селищна рада прийняла рішення, на підставі якого незаконно вивела із державної власності та перевела у комунальну власність серед інших також вищевказані земельні ділянки, розміщені в межах одного із загальновійськових полігонів.

У подальшому, на підставі цього ж рішення, упродовж червня 2021 року, до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно було внесено відповідні відомості, а також надано ці ділянки в довгострокову оренду на 49 років приватному підприємству.

Зазначимо, що їх нормативно-грошова оцінка наразі становить 22,6 млн гривень.

Це вже не перше рішення суду з приводу повернення землі Міноборони. Так у червні Господарський суд Одеської області задовільнив вимоги прокуратури про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, яким земельні ділянки загальною площею понад 2,4 тисячі гектарів незаконно надані у комунальну власність селищної територіальної громади Одеської області.

Раніше Господарський суд за позовом Одеської обласної прокуратури відкрив провадження у справі щодо оскарження розпоряджень Павлівської сільради Болградського району про державну реєстрацію речових прав на земельні ділянки площею 1 тисяча 38 гектарів вартістю 142 мільйони гривень.

А напередодні повномасштабного вторгнення росії Господарський суд Одеської області задовільнив вимоги прокуратури про визнання незаконним та скасування рішення Бородінської селищної ради Болградського району Одеської області, яким чотири земельні ділянки загальною площею понад 350 га були незаконно надані у комунальну власність Бородінської селищної територіальної громади Одеської області.

Поділитися