22 червня 2022 р. 20:02

Мешканка Полтавщини самовільно забудувала ділянку землі в Одесі

Мешканка Полтавщини самовільно забудувала ділянку землі в Одесі

Правоохоронці притягують до відповідальності 76-річну жительку Полтавщини за самовільне зайняття земельної ділянки в Одесі та її забудову.

Як повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, жінка набула права власності на невеличке житло, розташоване в Малиновському районі міста, і вирішила розширити володіння під виглядом реконструкції, а заодно збільшення площі своєї квартири за рахунок ділянки комунальної власності. Надалі вона планувала розділення чужої землі на окремі об’єкти нерухомості для подальшого продажу.

Частково правопорушниці вдалося реалізувати задумане: на самовільно займаній нею землі були відбудовані двоповерхова та чотирьохповерхова будівлі, що завдало Одеській громаді майнову шкоду в розмірі більше мільйона гривень.

Наразі на незаконно зведені споруди накладено арешт. Слідчі повідомили фігурантці про підозру у самовільному зайнятті земельної ділянки та самовільному будівництві за частинами 1 та 3 статті 197-1 Кримінального кодексу України.

За таке правопорушення передбачене покарання штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Нагадаємо, Господарський суд Одеської області задовільнив вимоги прокуратури про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, яким земельні ділянки загальною площею понад 2,4 тисячі гектарів незаконно надані у комунальну власність селищної територіальної громади Одеської області.

Раніше Господарський суд за позовом Одеської обласної прокуратури відкрив провадження у справі щодо оскарження розпоряджень Павлівської сільради Болградського району про державну реєстрацію речових прав на земельні ділянки площею 1 тисяча 38 гектарів вартістю 142 мільйони гривень.

Вищий антикорупційний суд 30 травня відмовився закрити резонансне кримінальне провадження щодо заволодіння чиновниками Одеської міської ради у змові з місцевими бізнесменами 131 мільйонами гривень із бюджету Одеси у 2016 році.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовила у задоволенні скарги адвоката Альони Попової - колишньої помічниці міського голови Одеси Геннадія Труханова та "правої руки" бізнесмена Владіміра Галантеріка

Поділитися