23 травня 2022 р. 17:02

Мешканець Одещини намагався провести знайомих через кордон

ФОТО: gorod.cn.ua.

(ФОТО: gorod.cn.ua.)

Правоохоронці затримали мешканця Одеської області, який намагався незаконно переправити трьох знайомих через державний кордон України.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, за допомогу товаришам уникнути мобілізації на військову службу в протиправний спосіб, правопорушник зажадав від них по 300 доларів США. Тепер йому загрожує щонайменше сім років ув’язнення.

Групу чоловіків призовного віку викрили прикордонники в лісосмузі біля пункту пропуску "Степанівка" і викликали поліцію. Як з’ясували правоохоронці, 48-річний житель Роздільнянщини сам планував втекти до сусідньої держави і зголосився взяти з собою за грошову винагороду двох односельців віком 32-х та 42-х років і їхнього 28-річного приятеля з міста Рівне.

Організатору правопорушення правоохоронці повідомили про підозру в замаху на незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинений з корисливих мотивів, а суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тепер чоловіка можуть позбавити волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

"Ухилянтів" передали працівникам військкомату.

Нагадаємо, правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо 37-річного жителя Одеського району, який намагався перетнути кордон із підробленою довідкою.

Білгород-Дністровський прикордонний загін повідомив про додаткові режимні обмеження у контрольованих прикордонних районах.  

Співробітники Національної поліції України викрили в Одеській області учасників злочинної групи, які організували схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через держкордон на період дії воєнного стану. 

Співробітники поліції затримали в Одесі чоловіка, який налагодив канал перетину кордону поза офіційними пунктами пропуску.

Фігурантами кримінальних проваджень за організацію нелегального виїзду військовозобов'язаних за кордон стали більше десятка мешканців Тарутинської громади. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися