08 червня 2022 р. 20:54

Мешканця Одещини засудили на вісім років за сприяння тероризму

ФОТО: Одеська обласна прокуратура.

(ФОТО: Одеська обласна прокуратура.)

Приморський районний суд Одеси визнав мешканця Біляївського району винними у сприянні діяльності терористичної організації та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю і вибуховими речовинами та засудив до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомили в прокуратурі Одеської області.

Слідством встановлено, що чоловік, будучи прихильником "русского мира" та підтримуючи на території України незаконне вторгнення та проведення військово-терористичних дій представниками збройних формувань російської федерації, за допомогою месенджеру Telegram, надавав представникам так званої "ЛНР" інформацію щодо кількості, розміщення та переміщення військової техніки Збройних Сил України, блокпостів територіальної оборони, прикордонних загонів, чисельності особового складу.

Також засуджений повідомляв про осіб, які допомагають та сприяють Збройним Силам України на території Одеської області, зокрема, колишнього Біляївського та Білгород-Дністровського районів.

Крім того, чоловік, без передбаченого законом дозволу, придбав та зберігав за місцем свого мешкання гладкоствольну вогнепальну зброю та вибухову речовину типу гексоген.

Нагадаємо, правоохоронці в рамках контрдиверсійних заходів затримали одесита, завербованого федеральною службою безпеки російської федерації.

7 червня патрульні поліцейські відзвітували про затримання на пляжі чоловіка, в телефоні якого знайдені фото інфраструктурних об'єктів, які він передавав російським абонентам. 

Нагадаємо, прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом державної зради та незаконного поводження з вогнепальною зброєю та бойовими припасами.

Раніше правоохоронці повідомляли про затримання шістьох підозрілих осіб, які можуть бути причетними до співпраці з росіянами.

Поділитися