18 жовтня 2022 р. 17:37

Мер Білгорода-Дністровського поскаржився на побиття його спецпризначенцями

Мер Білгорода-Дністровського поскаржився на побиття його спецпризначенцями

Білгород-Дністровський міський голова Віталій Граждан поскаржився на побиття його бійцями спеціального призначення Служби безпеки України в його власному кабінеті.

Про це він повідомив 18 жовтня. 

За його словами, співробітники СБУ прибули до нього в кабінет проводити обшук у рамках кримінального провадження, а після закінчення обшуку, коли він хотів покинути кабінет, співробітники спецпідрозділу СБУ заковали його в кайданки та почали знущатися.

"Коли я їм сказав, що вони порушують закон, вони мені сказали, що напишуть заяву ніби я на них напав та намагався відібрати гранату", - зазначив він.

Після цього як зазначив Віталій Граждан, представник прокуратури повідомив йому про підозру у нанесені тілесних ушкоджень голові районної ради Григорію Мельниченку влітку. 

На думку міського голови, всі дії спрямовані на те, щоб змістити його з посади. Та наголосив, що перевірка, яку організували раніше з обласної військової адміністрації нічого в нього не знайшли. Також він звинуватив голову Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченко в причетності того до сьогоднішнього інциденту.

Бійка між посадовцями відбулася влітку. Тоді міський голова Білгорода-Дністровського Віталій Граждан опинився в лікарні через бійку з головою Білгород-Дністровської районної ради Григорієм Мельниченком. Попередньо, конфлікт виник через комунальну нерухомість.

Після цього голова Білгород-Дністровської районної ради Григорій Мельниченко звернувся до голови Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка з проханням звернутися до президента України щодо можливості введення в Білгороді-Дністровському військової адміністрації та відсторонення міського голови Віталія Граждана від виконання обов'язків. Коментуючи ці події, голова військової адміністрації зауважив, що така поведінка є неприйнятною ні для кого.

Голова Одеської ОВА Максим Марченко заявив, що створив робочу групу, яка вже з наступного тижня (з 11 липня) почне перевіряти роботу Білгород-Дністровської районної та міської рад.

Віталій Граждан був обраний мером на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року від партії "Опозиційна платформа - За життя". Григорія Мельниченка депутати Білгород-Дністровської районної ради обрали своїм головою 4 грудня 2020 року. Він є депутатом від партії "Довіряй ділам".

Поділитися