11 липня 2022 р. 12:42

Менеджери російської компанії намагалися сховати свою продукцію на Одещині

ФОТО: Національна поліція

(ФОТО: Національна поліція)

Правоохоронці заблокували на Вінниччині схему виведення активів компанії російської федерації, які менеджери компанії намагалися вивезти в Одеську область.

Як повідомили у Національній поліції, продукцію та сировину намагалися вивезти із використанням символіки Червоного Хреста без відповідних документів.

Встановлено, що кінцевим бенефіціаром підприємства є російський олігарх із близького оточення президента рф, власник російської косметичної корпорації, член політичної партії "єдина росія".

У результаті проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили термінали мобільного зв’язку, ноутбуки, жорсткі диски, серверне обладнання, 70 одиниць устаткування для виробництва побутової хімії, а також сировину та продукцію.

Наразі за рішенням суду на вказаний косметичний бізнес в Україні накладено арешт. Зокрема йдеться про арешт на корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу компанії в розмірі понад 1,5 млрд грн, а також вироблену продукцію та сировину у розмірі понад 500 млн грн, які знаходилися на складах підприємства.

Нагадаємо, вперше у межах розслідувань Національного антикорупційного бюро України за неявку на вручення обвинувального акта стягнули близько 2 мільйони гривень застави до бюджету.

Національне антикорупційне бюро України скерувало до Вищого антикорупційного суду справу за обвинуваченням колишнього в.о. керівника державного підприємства "Морський торговельний порт «Чорноморськ»" та його спільника в одержанні неправомірної вигоди у 250 тисяч доларів США. 

Вищий антикорупційний суд 4 липня стягнув в дохід держави близько 2 мільйонів гривень застави, внесеної за представника ТОВ «Авіакомпанія «Одеса» Андрія Вірченка. 

Поділитися