17 липня 2022 р. 14:50

Любителя росії в Одесі засудили до читання книг Грушевського

Любителя росії в Одесі засудили до читання книг Грушевського

Приморський районний суд Одеси визнав містянина винним у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Як зазначається у вироку суду, за перший злочин його засудили до двох років позбавлення волі, а за другий - до чотирьох. Законодавство передбачає, що більш великий термін покарання поглинає менший, тож чоловіка засудили до чотирьох років ув'язнення.

Втім реальний термін ув'язнення йому замінили на умовний термін у два роки, також він має прочитати книгу "Історія України-Русі" Михайла Грушевського.

До вивчення історії суддя вирішив засудити одесита через дописи в мережі "Однокласники", які саме й привели його на лаву підсудних.

Справа в тому, що вже під час повномасштабного вторгнення російської федерації у березні 2022 року чоловік написав, що українські міста на півдні та сході країни збудовані російською владою, називав цей регіон "Новоросією" та закликав мешканців "братися за зброю та скидати владу Києва". 

До цього він додав графічне зображення карти України з територіями України, а саме Одеської, Миколаївської, Херсонської, Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської областей та Автономної Республіки Крим, які зображені у складі російської федерації.

Раніше Приморський районний суд Одеси визнав винним співробітника Одеського зоопарку у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, та засудив його на п'ять років позбавлення волі.

Приморський районний суд Одеси засудив пенсіонерку до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна за дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та розпалювання національної ворожнечі. 

Кіберфахівці Служби безпеки України нейтралізували мережу російських інтернет-агентів, до якої входили п'ять осіб.

Поділитися