09 червня 2022 р. 18:00

Керівники партії намагалися продати місце в парламенті за понад два мільйони доларів

ФОТО: Національна поліція

(ФОТО: Національна поліція)

Двоє представників політичної партії вимагали у підприємця неправомірну вигоду за призначення на керівну посаду районного осередку та подальшу підтримку у політичній кар’єрі.

Як повідомили в пресслужбі Національної поліції, порушників викрили під час отримання так званого "авансу" у сумі 50 тисяч доларів, а взагалі вони вимагали 2,5 мільйона доларів США.

Спільники підготували схему просування підприємця по службових сходах та для початку обіцяли призначити "клієнта" радником голови одного із комунальних підприємств. Окрім того, вони вимагали від нього щомісячний платіж за нібито сприяння у включенні до списків народних обранців та подальшу підтримку у політичній кар’єрі.

Правоохоронці провели невідкладний обшук за місцем роботи зловмисників, звідки вилучили гроші, мобільні телефони та документацію у якості речових доказів. Двох посадовців затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Поліція та СБУ не повідомляють, представники якої саме партії опинилися під слідством, але на офіційній сторінці партії "Наш Край" з'явилося повідомлення про політичне переслідування. 

 

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з поліцією викрили "на гарячому" депутата Одеської обласної ради – голову однієї з постійних комісій облради. 

Служба безпеки України викрила в Одеській області діяльність організованої злочинної групи на заволодінні державним майном об’єктів критичної інфраструктури «Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне Управління морських шляхів» на десятки мільйонів гривень.

Працівники поліції затримали головного спеціаліста одного з управлінь Одеської міськради під час одержання неправомірної вигоди.

Поліцейські затримали групу посадовців Одеської міської ради, яких підозрюють у здирництві та отриманні хабарів за непроведення демонтажу рекламних об’єктів в місті.

Правоохоронці затримали заступника начальника відділу поліції Одещини під час отримання ним 2 тисяч доларів США.

Поділитися