04 липня 2022 р. 12:05

Колишнього командира єдиної української субмарини підозрюють у держзраді

ФОТО: ДБР

(ФОТО: ДБР)

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у державній зраді капітану І рангу військової частини, що дислокувалась в Автономній Республіці Крим.

У 2014 році під час російської окупації та блокування підводного човна "Запоріжжя" - командир здав єдину українську субмарину без бою.

Зрадивши присязі він присягнув збройним силам рф та продовжив службу у російському чорноморському флоті.

Нині він на посаді заступника командира 4 окремої бригади підводних човнів Чорноморського Флоту рф воює проти України на боці окупантів.

Слідчі ДБР зібрали достатньо доказів та повідомили зраднику про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Нагадаємо, Служба безпеки України провела масштабну спецоперацію, в ході якої нейтралізувала розгалужену агентурну мережу федеральної служби безпеки російської федерації у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській і Вінницькій областях.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду два обвинувальні акти стосовно двох мешканців Білгорода-Дністровського за фактами здійснення колабораційної діяльності.

Приморський районний суд Одеси визнав мешканця Біляївського району винними у сприянні діяльності терористичної організації та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю і вибуховими речовинами та засудив до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Правоохоронці в рамках контрдиверсійних заходів затримали одесита, завербованого федеральною службою безпеки російської федерації.

7 червня патрульні поліцейські відзвітували про затримання на пляжі чоловіка, в телефоні якого знайдені фото інфраструктурних об'єктів, які він передавав російським абонентам. 

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом державної зради та незаконного поводження з вогнепальною зброєю та бойовими припасами.

Раніше правоохоронці повідомляли про затримання шістьох підозрілих осіб, які можуть бути причетними до співпраці з росіянами.

Поділитися