19 вересня 2022 р. 15:11

Колишній прокурор у справі одеського активіста Стерненка розповів про вказівки з Офісу генпрокурора

Фото: Сергій Стерненко/Facebook

(Фото: Сергій Стерненко/Facebook)

Колишній старший групи прокурорів у справі Сергія Стерненка - Андрій Радіонов під час свідчень у суді, заявив, що отримував вказівки у справі, які надходили від заступника генерального прокурора Олексія Симоненка

Відеозапис свідчень прокурора оприлюднив Сергій Стерненко на сторінці у Facebook.

"Сам напад на мене не розслідувався, замовники (до того як Радіонову передали справу) не шукались. На тому, що мені треба дати підозру за ст. 115 (умисне вбивство), наполягав заступник Венедіктової Симоненко. Він також пропонував «довісити» мені ч. 2 ст. 263 — незаконне зберігання холодної зброї за використання під час самозахисту легального ножа, який холодною зброєю не є", - прокоментував Стерненко свідчення прокурора.

Також, за словами Андрія Родіонова, результати експертизи суперечили первинному акту огляду місця події, зокрема було змінено положення ножа.

ВІДЕО: Сергій Стерненко/Facebook.

У листопаді 2021 року судді допитали лікаря Віктора Магринчука, який єдиний з експертів досліджував тіло загиблого. За його словами, Кузнєцов отримав 5 ножових поранень, одне виявилося смертельним. З такими травмами він міг не тільки пробігти певну відстань, а й продовжувати битися. 

У липні того ж року суд допитав свідка у справі про третій напад на активіста Сергія Стерненка, якому закидають умисне вбивство через те, що він вбив одного з супротивників. 

11 червня 2021 року судді допитали охоронця магазину Володимира Мамалиженка, який знаходився біля місця подій та надавав Стерненку допомогу після інциденту. Свідок доповів, що повертався додому і побачив чоловіка, який вийшов йому на зустріч із пораненою рукою та попросив допомоги. Володимир Мамалиженко, за його словами, допоміг активісту та побачив ще одного чоловіка у калюжі крові. 

У березні 2021 року Приморський районний суд продовжив розгляд справи активіста Сергія Стерненка, якого звинувачують в умисному вбивстві. 

На одеського активіста напали 24 травня 2018 року. Один з нападників отримав тоді смертельний удар ножем в область живота, а Сергій Стерненко потрапив до лікарні. 

Поділитися