14 червня 2022 р. 13:51

Підозра в держзраді: капітан російського фрегата виявився українцем

ФОТО: ДБР

(ФОТО: ДБР)

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у державній зраді колишньому капітану 2 рангу військової частини, що дислокувалась в Автономній республіці Крим, а нині командиру російського фрегата "Адмірал Макаров".

Як зазначають слідчі ДБР, у 2014 році він зрадив присязі та залишився у захопленій російськими окупантами частині, відмовившись передислоковуватися до Миколаївської області. Вінничанин присягнув збройним силам рф та продовжив службу в російському чорноморському флоті.

Дезертир повернувся в Україну у 2022 році з окупантами. Корабель під його командуванням здійснював запуски крилатих ракет по Миколаєву та Одесі.

Наразі слідчі ДБР зібрали достатньо доказів та повідомили колишньому українському військовому підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Нагадаємо, ворог зранку 14 червня вдарив по Одеській області двома ракетами "Онікс", проте невдало.

Раніше корабельне угруповання ворожого флоту складалося з чотирьох надводних кораблів, двох підводних човнів, споряджених крилатими ракетами, та чотирьох великих десантних кораблів, однак ворог постійно переформатовує свою ескадру.

10 червня корабельне угруповання чорноморського флоту рашистів посилене ще одним підводним човном – носієм крилатих ракет, продовжує тримати блокаду північно-західної частини Чорного моря.

На початку червня корабельне угруповання ворожих сил продовжує блокаду судноплавства, активізує свої дії навколо острова Зміїний в Одеській області, тримає напоготові до ракетного удару два фрегати, споряджені крилатими ракетами типу "Калібр".

23 травня російську ескадру з семи великих десантних кораблів та двох ракетних кораблів, яка погрожувала Одеській області ракетними ударами, рашистське командування вирішило підсилити новітнім фрегатом "Адмірал Макаров".

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися