28 червня 2022 р. 13:49

Інженера засудили через недбалий нагляд за будівництвом військової їдальні на Одещині

Інженера засудили через недбалий нагляд за будівництвом військової їдальні на Одещині

Біляївський районний суд визнав винним інженера з технічного нагляду у службовій недбалості та призначив йому покарання у виді трьох років позбавлення волі без права обіймати посади чи займатися діяльністю, пов`язаною із здійсненням технічного нагляду на об`єктах будівництва строком на один рік та зі штрафом на користь держави у розмірі 8,5 тисяч гривень.

Втім у вироку суду зазначається, що його звільнили від відбування основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням на один рік.

У період з травня по жовтень 2018 року, засуджений будучи інженером з технічного нагляду та службовою особою уповноваженою Південним ТерКЕУ для здійснення технічного нагляду під час виконання ТОВ "Перший Квартал" робіт з будівництва їдальні у військовому містечку Дачне-2, підписав низку актів приймання виконаних робіт із зазначеними у них недостовірними відомостями.

Зокрема в актах завищили обсяги виконаних робіт та витрачених матеріалів на об`єкті будівництва, а також вартість робіт, які фактично підприємством не проводились та витрати на матеріали, які фактично підприємством не використовувались. Загалом на сумму 3 млн 110,5 тис. грн. 

В судовому засіданні обвинувачений інженер свою вину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення визнав. При цьому пояснив, що при прийнятті актів виконаних робіт в 2018 році на будівництві їдальні не належним чином перевірив об`єм виконаних робіт, внаслідок чого було завищено виконані роботи. У скоєному кається.

Нагадаємо, у березні 2021 року слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування за фактами заволодіння бюджетними коштами під час будівництва військових казарм в Одеській області.

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Краматорську 25 лютого повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, а також у видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, підприємцю з Одеси та директорам двох підприємств.

Як повідомили у пресцентрі Міністерства внутрішніх справ, наприкінці грудня минулого року цим особам в іншому кримінальному провадженні було повідомлено про підозру у привласненні понад трьох мільйонів гривень під час будівництва казарм у м. Бахмут. 

Йдеться про компанію, яка зараз називається Товариство з обмеженою відповідальністю "Проект-Актів", а до 2019 року називалося приватне підприємство "Проект-Актів". Саме її посадові особи фігурують у справах про казарми в Бахмуті

Поділитися