24 серпня 2022 р. 19:31

Інспектора-прикордонника підозрюють у співучасті в переправленні людей до Польщі

Інспектора-прикордонника підозрюють у співучасті в переправленні людей до Польщі

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили інспектору прикордонної служби про підозру в порушенні правил несення служби.

Як повідомили у пресслужбі спецпрокуратури у військовій та оборонній сфері, вказаний інспектор під час свого наряду на держкордоні надав можливість посадовцю потягової бригади нелегально переправляти людей до Польщі.   

Інцидент стався у вагоні потягу міжнародного сполучення Одеса-Перемишль. 

Наразі тривають слідчі й процесуальні дії, готується клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Зазначимо, що прикордонника підозрюють у порушення правил несення служби в умовах воєнного стану чи в бойовій обстановці, тож йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від семи до десяти років.

В свою чергу незаконне переправлення особи через державний кордон України, яке можуть інкримінувати посадовцю потягової бригади, карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років. 

Зазначимо, що раніше Служба безпеки України затримала інспектора Білгород-Дністровського прикордонного загону за підозрою в організації каналу переправлення військовозобов'язаних через кордон.

Також правоохоронці Одеської області в ході проведення спільних заходів, спрямованих на боротьбу з нелегальною міграцією, затримали двох жителів села Козацьке віком 36-ти та 39-ти років. 

До того правоохоронці затримали жительку Одеси, яка у тренажерних залах підшукувала чоловіків, що ухиляються від мобілізації, та пропонувала їм допомогу у виїзді до сусідньої країни. 

Як повідомляли у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, загалом було виявлено 45 незаконних каналів переправлення чоловіків за кордон та затримано 63 учасників злочинних груп. 

Поділитися