21 жовтня 2022 р. 18:00

Екснародному депутату оголосили підозру в організації схеми, яка коштувала державі 93 мільйона

Екснародному депутату оголосили підозру в організації схеми, яка коштувала державі 93 мільйона

Детективи Національного антикорупційного бюро України оголосили підозру колишньому народному депутату в організації злочинної схеми, реалізація якої під час продажу мінеральних добрив завдала збитків акціонерному товариству "Одеський припортовий завод" у сумі 93,3 мільйони гривень.

Як повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, його підозрюють у зловживанні службовим становищем. 

Слідчі наполягають, що в березні - грудні 2015 року народний депутат спільно з довіреною особою організував схему, відповідно до якої "Одеський припортовий завод" продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами, нижчими від ринкових. Згідно з оформленими угодами приватна компанія нібито перепродавала продукцію підприємства іноземним компаніям із реального сектору економіки за ринковими цінами, хоча у дійсності постачання продукції здійснював безпосередньо "Одеський припортовий завод". Як наслідок "ОПЗ" недоотримав прибутків на суму близько 93,3 млн гривень.

У березні 2020 року слідчі повідомили про підозру чотирьом учасникам злочинної схеми - заступникові директора та начальникові відділу припортового заводу, власникові компанії-нерезидента-учасниці корупційної схеми, а також довіреній особі народного депутата. 

У прокуратурі не називають ім'я та прізвище депутата, але у березні 2020 року підозру оголосили Ользі Ткаченко, колишній помічниці народного депутата Олександра Грановського

"На сьогодні слідством зібрано достатньо доказів, які свідчать про причетність до організації цієї злочинної схеми колишнього нардепа. Зважаючи, що місцеперебування колишнього нардепа не встановлено, про підозру йому повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 КК України)", - наголошують правоохоронці. 

Поділитися