17 липня 2022 р. 17:31

Ексначальника одного з регіональних управлінь СБУ підозрюють у державній зраді

ФОТО: СБУ

(ФОТО: СБУ)

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань провели спільну спецоперацію, в результаті якої затримали колишнього очільника одного із регіональних управлінь СБУ.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, наразі йому готується повідомлення про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);
  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 114 (пособництво у передачі або збиранні з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю).

"Під час розслідування кримінального провадження виявлено дані, які можуть свідчити про співпрацю фігуранта з представниками спецслужб російської федерації. Інформація потребує перевірки у процесуальний спосіб згідно з нормами Кримінального процесуального кодексу України у ході досудового розслідування. Процесуальне керівництво по даній справі здійснює Офіс Генерального прокурора", - йдеться в повідомленні СБУ.

Натомість у ДБР зазначили, що до березня 2022 року даний співробітник очолював одне з регіональних управлінь СБУ, а також правоохоронці задокументували безпосередню участь фігуранта у діяльності злочинної організації, яка займалась розвідувальною та підривною діяльністю проти України. Дії угруповування завдавали шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці нашої держави.

ВІДЕО: ДБР

Місяць тому Служба безпеки України провела масштабну спецоперацію, в ході якої нейтралізувала розгалужену агентурну мережу федеральної служби безпеки російської федерації у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській і Вінницькій областях.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду два обвинувальні акти стосовно двох мешканців Білгорода-Дністровського за фактами здійснення колабораційної діяльності.

Приморський районний суд Одеси визнав мешканця Біляївського району винними у сприянні діяльності терористичної організації та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю і вибуховими речовинами та засудив до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Правоохоронці в рамках контрдиверсійних заходів затримали одесита, завербованого федеральною службою безпеки російської федерації.

Поділитися