17 жовтня 2022 р. 14:40

Ексголову Кілійської районної адміністрації засудили на 8 років за хабарництво

Фото: Іskra-media

(Фото: Іskra-media)

Вищий антикорупційний суд України визнав колишнього голову Кілійської районної адміністрації Віктора Грєкова та головну спеціалістку одного з відділів цієї адміністрації Тетяну Волкову винними у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди й засудив їх до восьми років ув'язнення.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 

Також їх позбавили права обіймати посади державної служби в органах державної влади та інших державних органах, їх апараті строком три роки, з конфіскацією всього належного їм на праві власності майна.

Прокурори довели, що посадовці вимагали та одержали хабар у розмірі 2,3 тисячі доларів США за погодження в інтересах третьої особи документів на отримання 2 га землі, розташованої на території Вилківської міської ради.

Ця історія почалася у травні 2017 року, коли співробітники прокуратури Одеської області спільно з працівниками управління захисту економіки поліції в області та слідчими органів поліції затримали спеціалістку цієї адміністрації під час отримання хабаря. Вона одразу заявила, що робила це узгодивши дії із головою районної адміністрації, тож його також затримали. 

Фото: Одеська обласна прокуратура

Суд обрав голові РДА запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном у два місяці із правом вийти під заставу в 1 мільйон гривень. Спеціалістці обрали такий самий запобіжний захід. Втім вже за два дні Віктор Грєков сплатив заставу та повернувся до роботи, а Тетяна Волкова залишилася у СІЗО. 

Прокуратура звернулася до суду із вимогою збільшити заставу та повернути Віктора Грєкова у СІЗО, а президент України, тоді це був Петро Порошенко, відсторонив його від виконання обов'язків голови РДА. Згодом справу передали у Генеральну прокуратуру України, а в грудні Петро Порошенко звільнив Віктора Грєкова з посади.   

Сам Віктор Грєков наполягав, що всі ці події навколо нього - політичне замовлення й повністю заперечував свою причетність до вимагання та отримання хабаря.

Поділитися