11 вересня 2022 р. 16:00

Двоє мешканців Одеської області намагалися потай піти у Молдову на заробітки

Фото: Ізмаїльський прикордонний загін

(Фото: Ізмаїльський прикордонний загін)

Бійці Ізмаїльського загону в Одеській області вчергове затримали групу ухилянтів на українсько-молдовському кордоні.

Як повідомили на сторінці загону у Facebook, двох жителів Одеської області, які намагались незаконно перетнути державний кордон в обхід пункту пропуску "Залізничне" затримали вранці 10 вересня прикордонники Ізмаїльського загону.

Молодики швидко рухались в бік державного кордону, тож прикордонники пішли на перехоплення. Після затримання порушники кордону пояснили, що йшли до Молдови на заробітки.

Тепер їм інкримінують спробу незаконного перетинання державного кордону України. За це порушення передбачається покарання у вигляді штрафу чи адміністративного арешту на термін до 15 діб.  

Раніше працівники Державного бюро розслідувань затримали організаторів нелегальної схеми переправлення чоловіків призовного віку через кордон із Молдовою. 

До того правоохоронці Миколаївщини затримали мешканця Одеської області за підозрою у незаконному переправленні військовозобов’язаних через державний кордон України. 

Також 5 вересня стало відомо про затримання прикордонниками Ізмаїльського загону місцевого чоловіка, якого підозрюють у спробі переправити через кордон двох ухилянтів за 8 тисяч доларів.

Раніше, 19 серпня, прикордонники Одещини затримали трьох чоловіків, які намагалися незаконно дістатися Молдови.

З 1 вересня 2022 року Кабінет Міністрів України дозволив виїзд за кордон чоловіків призовного віку. Однак виїхати можна лише оформивши заявку у послузі "єВідрядження" та на строк не більше тижня.

Раніше президент України Володимир Зеленський у відповідь на петицію про зняття обмеження щодо виїзду за кордон для чоловіків 18-60 років без військового досвіду нагадав авторам про Конституцію.

17 серпня правоохоронці також викрили групу осіб за фактом незаконного переправлення громадян через держкордон. Тоді перевізники вимагали за свої послуги 7 тисяч доларів США. 

Днем раніше жителі Роздільнянського району віком 37 та 42 років за попередньою змовою намагалися вивезти на автомобілі до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску 27-річного одесита, аби він уникнув призиву.

Поділитися