19 січня 2022 р. 08:59

Двоє мешканців Одещини намагалися перетнути кордон із підробленими COVID-документами

Двоє мешканців Одещини намагалися перетнути кордон із підробленими COVID-документами

Правоохоронці викрили двох громадян на Одещині у використанні підроблених ПЛР-тестів та сертифікатів про вакцинацію, тож тепер правопорушникам загрожує покарання штрафом або обмеження волі.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Так, 46-річний житель Болградської громади повертався до України через пропускний пункт "Табаки" і намагався використати фальсифікований сертифікат про вакцинацію від COVID-19. А от 43-річний ізмаїлець, навпаки, хотів виїхати з України за допомогою фальшивого ПЛР-тесту через той же пункт пропуску.

Виявивши ознаки підробки під час перевірки документів, прикордонники викликали на місце поліцейських. Правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Питання про оголошення підозр фігурантам буде вирішене за результатами експертиз. Зараз поліцейські встановлюють осіб, причетних до виготовлення підроблених документів.

Зазначимо, що за останню добу на Одещині було виявлено 534 нових випадки захворювання COVID-19, летальних випадків зафіксовано 5.  

Загалом в Україні за добу 18 січня 2022 року зафіксовано 12 815 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби. Від початку кампанії вакцинації проведено 29 538 475 щеплень. 

Анти-лідерами по країні за добовою кількістю хворих є:

1. Івано-Франківська область - 1 575
2. м. Київ - 1 268 
3. Львівська область - 956
4. Сумська - 860
5. Вінницька область - 767

Нагадаємо, минулого року у МОЗ заявили, що мають намір звільнити від кримінальної відповідальності громадян, які купили підроблений COVID-документ.

У листопаді 2021 року прокурори Суворовської окружної прокуратури Одеси спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Одеській області та Управління протидії кіберзлочинам в Одеській області викрили схему з виготовлення та розповсюдження на території Одеси підроблених сертифікатів вакцинації проти COVІD-19.

Поділитися