20 квітня 2022 р. 13:20

Двохмільйонну заставу у справі колишнього керівника порту "Чорноморськ" перерахували військовим

Двохмільйонну заставу у справі колишнього керівника порту "Чорноморськ" перерахували військовим

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про стягнення із одного з підозрюваних у справі щодо отримання неправомірної вигоди колишнім виконувачем обов’язків керівника ДП Морський торговельний порт «Чорноморськ» понад 2 мійльонів гривень.

Про це повідомили у пресслужбі САП.

Рішення ухвалене внаслідок невиконання одним із підозрюваних своїх процесуальних обов’язків. Він неодноразово порушував свої процесуальні обов’язки, а саме прибувати за викликом до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду. Зважаючи на це, прокурори звернулись до суду з клопотанням про стягнення застави, яке суддями ВАКС було задоволено у повному обсязі.

За інформацією видання «Слово і діло», йдеться про керівника ТОВ «Автотехцентр» Дмитра Травинова. Його підозрюють у справі про одержання неправомірної вигоди колишнім в.о. директора порту «Чорноморськ» Ігорем Шевченком.

У вересні минулого року Національне антикорупційне бюро України завершило розслідування за підозрою колишнього в.о. керівника ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» в одержанні неправомірної вигоди у 250 тисяч доларів США.

Детективи Національного бюро за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 10 грудня 2020 року затримали за підозрою у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у 250 тисяч доларів США керівника ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» та особу-посередника.

Як встановило слідство, чинний на момент вчинення злочину в.о. керівника державного підприємства одержав кошти за погодження плану санації збанкрутілої приватної компанії, у комітеті кредиторів якої ДП мало більшість голосів. Залучення інвестора для банкрута потребувало погодження комітету кредиторів. Тож, коли очільник ДП відчув серйозність намірів одного з інвесторів, зажадав від нього плату за «лояльність», оцінивши її у 250 тис. дол. США.

Поділитися