21 листопада 2022 р. 18:38

Двох кодимчан затримали за підозрою в організації каналу переправлення ухилянтів до Європи

Фото: Нацоліція

(Фото: Нацоліція)

Правоохоронці затримали на лінії розмежування двох мешканців Кодими - міста в Одеській області, які допомагали чоловікові призовного віку потрапити на територію сусідньої держави, минаючи офіційні пункти пропуску.

Про це повідомили в пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Попередньо встановлено, що чоловіки віком 23 та 29 років за грошову винагороду погодилися переправити через державний кордон громадянина України, який ухилявся від призову на військову службу. Свої послуги правопорушники оцінили у понад шість тисяч доларів США.

"Старшому за віком фігуранту слідчі вже повідомили про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто в сприянні незаконному переправленні особи через державний кордон України порадами, вказівками та наданні засобів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів. До обрання запобіжного заходу підозрюваного затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Після встановлення всіх обставин події та ролі другого правопорушника буде вирішуватися питання про повідомлення йому про підозру згідно з нормами діючого законодавства", - повідомив начальник Подільського районного управління поліції Віталій Мельниченко.

Вразі доведення їхньої провини в суді зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Раніше прикордонники Ізмаїльського загону Одещини відновили спільні заходи з охорони держкордону з підрозділами Регіонального Управління «Південь» Прикордонної Поліції Республіки Молдова.

Між тим Служба безпеки провела масштабну спецоперацію з ліквідації нових каналів незаконного виїзду за кордон українських громадян призовного віку.

А миколаївські поліцейські затримали в Одесі чоловіка за підозрою в організації незаконного каналу переміщення осіб через кордон.

Поділитися