28 жовтня 2022 р. 13:40

Директора підприємства в Одесі відправили в СІЗО за підозрою у захопленні землі в центрі міста

Фото: Департамент стратегічних розслідувань

(Фото: Департамент стратегічних розслідувань)

Суд в Одесі обрав директору підприємства, підозрюваному у заволодінні землі вартістю в 27 мільйонів гривень, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом виходу під заставу у 744 тисячі гривень.

Як повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань, наразі поліцейські продовжують розбиратись, хто ще причетний до махінацій із землями комунальної та державної власності.

"За результатами розслідування, поліціянти встановили керівника приватного підприємства, який незаконно заволодів земельною ділянкою в центрі Одеси. На підставі підроблених документів зареєстрував право власності за підприємством. Тим самим завдавши територіальній громаді міста збитків на 27 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Підприємству інкримінують шахрайство, а також підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів. 

Раніше Господарський суд Одеської області задовільнив позовні вимоги прокуратури та повернув у власність Кароліно-Бугазької сільської ради Білгород-Дністровського району земельну ділянку загальною площею 0,2 гектарів вартістю 8,6 мільйонів гривень. 

Слідчі Головного управління Національної поліції в Одеській області наразі розслідують справу про можливе привласнення посадовцями Одеської міської ради у змові із підприємцями коштів на загальну сумму понад 350 мільйонів гривень.

Прокурори Білгород-Дністровської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно інженера-землевпорядника та організатора шахрайської схеми за фактом пособництва у використанні підроблених документів та заволодінні землею рекреаційного призначення.

Поділитися