09 листопада 2022 р. 14:04

Державного виконавця в Одесі затримали за підозрою у хабарництві

Фото: Нацполіція

(Фото: Нацполіція)

Одеські поліцейські затримали державного виконавця одного з відділів державної виконавчої служби в Одесі за підозрою у отримані хабаря з одесита за пришвидшення процесу зняття арешту з його квартири, накладеного в рамках виконавчого провадження.

Про це повідомили в пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області.

"Слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Йдеться про одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди", - йдеться в повідомленні. 

Затримали виконавця після отримання 12,5 тисяч гривень, які він вимагав від одесита.

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

ФОТО, ВІДЕО: Національна поліція

Поліцейські помістили підозрюваного до ізолятора тимчасового тримання і клопочуть щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У жовтні працівники Служби безпеки України затримали заступника начальника Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України за підозрою у систематичному вимаганні хабарів. 

Поліцейські Одеси затримали лікаря одного з медичних закладів Одеси за підозрою у вимаганні та отриманні грошей від пацієнта за операцію, які оплачує держава.

У липні правоохоронці затримали державного виконавця одного з відділів Державної виконавчої служби в Одесі під час одержання неправомірної вигоди.

Поділитися