15 листопада 2022 р. 21:27

Депутата сільської ради на Одещині підозрюють у зловживанні впливом

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Слідчі Головного управління Національної поліції в Одеській області оголосили про підозру інженеру технічного нагляду й по сумісництву депутату однієї з сільських рад Одещини у зловживанні службовим становищем при будівництві амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Ізмаїльського району та підробленні офіційних документів, за попередньою змовою групою осіб.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Як стверджують правоохоронці, директор підприємства-підрядника, яке у 2020 році здобуло перемогу у відкритих торгах та взяло на себе зобов’язання виконати будівництво амбулаторії, впродовж кількох місяців вносив до актів приймання виконаних будівельних робіт та довідок про їх вартість завідомо неправдиві відомості. Зокрема, підрядник включив до вказаних актів види робіт, які фактично не проводились, та витрати на матеріали, які не використовувались, тим самим в рази завищуючи їх обсяг.

В свою чергу, інженер технагляду по об’єкту будівництва, достовірно знаючи про фактичний обсяг виконаних підрядником робіт, сприяв йому, завіряючи сфальсифіковані документи, що завдало збитків державі на мільйон гривень.

Директору підприємства-підрядника раніше повідомлено про підозру у службовому підробленні. Наразі вирішується питання щодо обрання інженеру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, в рамках зазначеного кримінального провадження правоохоронці встановлюють інших причетних до скоєного злочину осіб та відшкодування завданих збитків.

Раніше прокурори Суворовської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора державного підприємства "Одеський морський торговельний порт" за фактом службової недбалості.

У жовтні Вищий антикорупційний суд України визнав колишнього голову Кілійської районної адміністрації Віктора Грєкова та головну спеціалістку одного з відділів цієї адміністрації Тетяну Волкову винними у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди й засудив їх до восьми років ув'язнення. 

Поділитися