09 квітня 2022 р. 19:53

Частину застави одеської депутатки передадуть збройним силам

Частину застави одеської депутатки передадуть збройним силам

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду змінив запобіжний захід депутатові Одеської міської ради, яка також є директором будівельно-виробничої компанії.

Як повідомили у пресслужбі ВАКС, 

Зокрема суд змінив підозрюваній запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 6 мільйонів 810 тисяч гривень на запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 4 мільйони 810 тисяч гривень.

Сума, на яку зменшено заставу, а саме 2 млн грн, буде перерахована на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України.

Йдеться про депутатку Марину Лозовенко, яку обвинувачують у заволодінні бюджетними коштами під час виконання робіт з реконструкції Соборної площі у Миколаєві та їх подальшу легалізацію.

У серпні за депутатку Одеської міської ради Марину Лозовенко внесли 5,4 мільйона гривень застави, розмір якої збільшила апеляційна палата Вищого антикорупційного суду як запобіжний захід.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 19 серпня вирішила збільшити суму застави для директорки фірми ТОВ «Пік-Строй» депутатки Одеської міської ради Марини Лозовенко до 6,8 мільйона гривень. 

Заначимо, 13 серпня депутатка Одеської міської ради Марина Лозовенко, яку підозрюють у причетності до привласнення 26,8 млн грн, вийшла із СІЗО під заставу в 1,4 мільйони гривень.  

12 серпня Вищий антикорупційний суд частково задовольнив клопотання прокуратури щодо обрання запобіжного заходу для депутатки Одеської міської ради Марини Лозовенко. Суд відправив її в СІЗО на 60 днів із правом вийти під заставу у розмірі 1 мільйон 407,4 тисячі гривень.

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали депутатку Одеської міської ради Марину Лозовенко через реконструкцію центральної площі в Миколаєві за підозрою в участі у корупційній схемі, через яку громаді Миколаєва завдано збитків у понад 26,8 мільйонів гривень.

У квітні 2019 року Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради провів тендер для вибору компанії, якій заплатять за реконструкцію площі Соборної в Центральному районі Миколаєва.

Аукціон провели вдруге і вдруге в ньому брали участь тільки компанії-«одеситки»: ТОВ «СПК "Пік-Строй"», ТОВ «Евродор» і ПП «Кіевшляхбуд».

Переможцем тендеру визнали ТОВ «СПК "Пік-Строй"», яка погодилася працювати за 88 мільйонів.

Поділитися