11 січня 2022 р. 17:16

Антикорупційний суд відмовився призначати повторні експертизи у справі Галантерніка

Антикорупційний суд відмовився призначати повторні експертизи у справі Галантерніка

Вищий антикорупційний суд відмовився призначати повторні комісійні будівельно-оціночні експертизи у межах кримінального провадження за підозрою бізнесмена Володимира Галантерніка у створенні та очолені злочинної організації в Одесі, яка завдала збитків на суму 689 мільйонів гривень.

Такі рішення ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, до суду надійшло клопотання від адвоката одного з підозрюваних про призначення повторних комісійний будівельно-оціночних експертиз нерухомості. Проведення експертизи захисник просив доручити Київському науково-дослідному інституту судових експертиз. Адвокат зазначав на вирішення експертам поставити таке питання: яка вартість нерухомості, яка фігурує у справі.

Вивчивши клопотання, суддя відмовив в їх задоволенні. Він зазначив, що сторона захисту може призначити експертизу без залучення суду.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд продовжив до 6 березня строк дії обов'язків, покладених на колишнього директора департаменту комунальної власності Одеської міської ради Олексія Спектора.

Раніше Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовила у відкритті провадження за апеляційними скаргами захисників одеського бізнесмена Володимира Галантерніка. 

Бізнесмена підозрюють у створенні злочинної організації з-поміж чиновників Одеської міської ради та інших осіб з метою вчинення економічних злочинів з майном комунальної власності. Йому інкримінують скоєння низки злочинів за ч. 1 ст. 255; ч. 2 ст. 364; ст. 28; ч. 5 ст. 191 та ч. 3. ст. 209 Кримінального процесуального кодексу України.

За версією слідства, злочинна організація діяла в Одесі з 2016 по 2019 рік і завдала матеріальної шкоди місту на 558 мільйонів гривень. Як повідомив прокурор САП Валентин Мусіяка, загалом доходи від «проєктів» Володимира Галантерніка в одній з виявлених під час обшуку таблиць становлять понад 170 мільйонів доларів США. У справі 16 підозрюваних. За даними НАБУ, особи заволоділи п’ятьма земельними ділянками в Одесі за адресами: Гагарінське плато, 4 (житловий комплекс Sea View); Варненська, 27 з літерами А, В і Г (ЖК «Скай Сіті»); Жаботинського, 54А (ЖК «Альтаїр-3») та Академічна, 30 (апарт-комплекс «Морська резиденція»). Усі вказані будинки збудувала компанія «Будова», яку пов'язують з Галантерніком. 

Після рішення суду про заочний арешт НАБУ може самостійно встановити місцезнаходження розшукуваного і звернутися до тієї країни з екстрадицією. Захист надав суду лондонську адресу бізнесмена, включно з номером квартири. Бюро перевіряє, чи дійсно він там проживає

Поділитися