14 липня 2022 р. 21:07

Антикорупційний суд почне розглядати справу про 250-мільйонний хабар на Одещині у понеділок

Антикорупційний суд почне розглядати справу про 250-мільйонний хабар на Одещині у понеділок

Вищий антикорупційний суд призначив на 18 липня підготовче засідання у справі за обвинуваченням колишнього виконувача обов'язків керівника державного підприємства «Морський торговельний порт «Чорноморськ» Ігоря Шевченка в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 11 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

"Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України та у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України на 18 липня 2022 року на 10:00", – говорится у рішенні.

Раніше Національне антикорупційне бюро України скерувало до Вищого антикорупційного суду справу за обвинуваченням колишнього в.о. керівника державного підприємства "Морський торговельний порт «Чорноморськ»" та його спільника в одержанні неправомірної вигоди у 250 тисяч доларів США.

Обвинувачених викрили "на гарячому" 10 грудня 2020 року. Наступного дня їм повідомили про підозру. У вересні 2021 року НАБУ і САП завершили слідство.

У травні 2022 року Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук директора ТОВ «Автотехцентр» Дмитра Травинова, якого слідство вважає посередником в одержанні неправомірної вигоди колишнім виконувачем обов'язків керівника державного підприємства "Морський торговельний порт «Чорноморськ»" Ігорем Шевченком.

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про стягнення із одного з підозрюваних у справі щодо отримання неправомірної вигоди колишнім виконувачем обов’язків керівника ДП Морський торговельний порт «Чорноморськ» понад 2 мільйонів гривень.

Поділитися