06 жовтня 2022 р. 17:26

Адвокатку, яку підозрюють у підбурюванні до надання хабаря судді, випустили під заставу

Фото: НАБУ

(Фото: НАБУ)

Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід адвокатці, яку викрили на підбурюванні до надання 1 тисячі 700 доларів США неправомірної вигоди судді Одеського апеляційного суду.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 

Суд застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді 124 тисячі 50 гривень застави. Також на неї покладено такі процесуальні обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора чи суду;
  • не відлучатися із Одеської області без дозволу детектива, прокурора;
  • повідомляти детектива, прокурора про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України; утримуватись від спілкування зі свідками у справі. 

Строк дії обов’язків – до 6 грудня 2022 року. 

Наприкінці вересня детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили адвокату про підозру у підбурюванні до надання 1,7 тисячі доларів США неправомірної вигоди судді Одеського апеляційного суду.

Раніше працівники Державного бюро розслідувань затримали двох працівників Державного агентства рибного господарства, за підозрою у сприянні незаконному вилову риби в акваторії річки Дунаю на Одещині.

Також правоохоронці повідомили про підозру керівнику одного з підрозділів регіональної філії "Одеська залізниця" у вимаганні та отриманні від місцевої підприємниці грошей за безперешкодну торгівлю продуктами харчування в приміських потягах й на території вокзалів. 

Податківців затримали після одержання чергової частини неправомірних коштів.

Поділитися