02 серпня 2022 р. 13:08

Адміністраторку проросійського telegram-каналу в Одесі засудили на три роки

Адміністраторку проросійського telegram-каналу в Одесі засудили на три роки

Приморський районний суд Одеси визнав винною уродженку Березівки у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади та у виправдовуванні російської агресії.

Як зазначається у вироку суду, жінку засудили на три роки позбавлення волі без конфіскації майна.

У середині травня 2022 року, жінка погодилася виконувати функції та обов'язки адміністратора каналу в інтернет месенджері "Telegram" з 19 травня по 14 червня розповсюдила шляхом опублікування у адміністрованому нею telegram-каналі публікацію (в оригіналі російською мовою, - ред.):

"Руська Одеська Республіка. Одеса! Мешканці міст Новоросії беріть в руки зброю і боріться за свою свободу, якщо ви вже не в змозі, виходьте на мітинги за вихід з-під кривавої, брехливої, корумпованої влади Києва. Спільними зусиллями ми приєднаємося до російської федерації!! Цей геноцид не припиниться без нашої участі. Досить не діяти! Настав час показати фашистській хунті, що російська людина гідна дати відсіч. Потрібно випалити укрофашистів з нашої землі!"

Також у дописі було графічне зображення так званого "прапору та гербу Одеської республіки". Під вказаною публікацією присутні 35 переглядів користувачами.

Були й інші аналогічні публікації. У судовому засіданні жінка визнала себе винною у повному обсязі щиро покаялась та планує піти до волонтерського центру.

Зазначимо, що також 20 липня одеські поліціанти викрили місцевого мешканця, який закликав державу-агресора до активних бойових дій в місті, надсилаючи в чати рф меседжі з проханням здійснити по Одесі ракетний удар, подібний до того, який нанесли по Вінниці. Внаслідок ракетного удару у Вінниці 14 липня загинули 25 людей, з них три дитини. Постраждали 202 людини.

Суди Одеси взагалі регулярно виносять вироки різної ступні тяжкості колаборантам. Так Приморський суд Одеси визнав винним уродженця міста Нікополь, Дніпропетровської області, офіційно не працюючого, винним у колаборантській діяльності.

Також Приморський районний суд Одеси визнав мешканця Біляївського району винними у сприянні діяльності терористичної організації та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю і вибуховими речовинами та засудив до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Правоохоронці в рамках контрдиверсійних заходів затримали одесита, завербованого федеральною службою безпеки російської федерації.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися