05 травня 2022 р. 11:32

4 тисячі доларів з особи: на Одещині викрили перевізників ухилянтів за кордон

4 тисячі доларів з особи: на Одещині викрили перевізників ухилянтів за кордон

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали двох мешканців Одещини, які організували незаконний бізнес та «допомагали» виїхати до Молдови чоловікам призовного віку. За свої послуги вони брали по 4,5 тис. доларів США з «клієнта».

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Правоохоронці затримали зловмисників поблизу державного кордону після отримання грошей від чергового замовника.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України) та обрання їм запобіжного заходу. За це їм погрожує позбавлення волі на строк до 9 років.

Також, перевіряється інформація щодо участі у нелегальному бізнесі співробітників правоохоронних органів Одещини.

Загалом по країні вже виявлено понад 20 каналів незаконного переправлення через кордон чоловіків, які намагаються ухилитись від мобілізації.

В Одесі за продаж комуністичної символіки затримали уродженку рф.

Напередодні 2 травня працівники Державного бюро розслідувань виявили та затримали 12 осіб, які обґрунтовано підозрюються у підготовці диверсій, протестів і заколотів на Одещині. 

Раніше правоохоронці вилучили зброю, яку планували використати для провокацій в Одесі та повідомили про план російських пропагандистів знімають псевдодокументальний фільм про події 2 травня.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися