09 лютого 2021 р. 17:00

За замах на одеського політика зловмисника засудили на 12 років

За замах на одеського політика зловмисника засудили на 12 років

Приморський районний суд Одеси засудив антимайданівця Євгена Цапліна, який в 2014 році намагався вбити активіста Андрія Юсова, що очолював тоді Одеський осередок партії «УДАР Віталія Кличка». 

Суд засудив Євгена Цапліна до 12 років в'язниці, проте, за «законом Савченко» його звільнять із слідчого ізолятора.   

Євген Цаплін намагався вбити Андрія Юсова через те, що вважав його причетним до подій 2 травня 2014 року. Але, зловмисник переплутав та розстріляв сусіда політика, Євгена Кипоренка. 

Коли тоді ще міліція намагалася затримати стрільця, він почав відстрілюватися, однак в нього заклинило зброю. Затримав його лейтенант тоді ще міліції Сергій Кардаш.

Засудженому доведеться сплатити 1 мільйон 522 тисячі гривень родині Євгена Кипоренка, який лишився інвалідом, а також по 112 тисяч гривень Андрію Юсову та Сергію Кардашу.   

Зазначимо, що роком пізніше Андрія Юсова побили в Затоці. Тоді за нетактичну поведінку із політиком покарали п'ятьох співробітників міліції. 

У серпні 2015 року лідер Одеської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка» Андрій Юсов залишив цю політичну силу

У 2016 році жителя Одеси, який підшукував виконавця для вбивства учасника заворушень 2 травня зі сторони євромайдану, засудили до 10 років в'язниці.

Поділитися