21 жовтня 2021 р. 21:08

Фігуранти "одеської справи" НАБУ оскаржили застави

Фігуранти "одеської справи" НАБУ оскаржили застави

Жоден з шести фігурантів справи НАБУ щодо функціонування злочинної організації в Одесі, яким суд обрав запобіжний захід, не вніс застави.

Про таке повідомили у ВАКС, повідомило "Суспільне".

У відомстві зазначили, що станом на 21 жовтня ніхто з учасників, яким обрали запобіжний захід у вигляді певної застави, не вніс її у відведені строки, а саме 5 робочих днів. Реагувати на це, додає пресслужба, має Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Остання на дзвінки журналістів Суспільного не відповідає.

У пресслужбі Апеляційної палати ВАКС додали, що скарги на рішення слідчих суддів щодо запобіжного заходу вже подали мер Одеси Геннадій Труханов, голова юридичного департаменту Інна Поповська, колишній прокурор Одещини Олег Жученко та ексголова депутатської комісії з комунальної власності Василь Шкрябай. Апеляційна скарга від бенефіціара підприємства "Будова" Дмитра Дімарського до суду поки не надходила. А рішення щодо заступника мера Олега Бриндака ще немає, його захисник Андрій Лещенко коментувати розгляд справи журналістам відмовився.

Зазначимо, що Вищий антикорупційний суд обрав для мера Одеси заставу у розмірі 30 мільйонів гривень, Дмитру Дімарському – 59,4 мільйони гривень, Інні Поповській – 26 мільйонів гривень, Василю Шкрябаю – 8 мільйонів та Олегу Жученко – 2,6 мільйона.

Поділитися