06 серпня 2021 р. 18:21

Захист Стерненка просить визнати покази свідка недостовірними

Захист Стерненка просить визнати покази свідка недостовірними

Захист Сергія Стерненка вимагає визнати покази свідка обвинувачення недостовірними – сам Сергій Стерненко називає його організатором нападу.

Відповідне клопотання подав 6 серпня один з адвокатів блогера і активіста Вадим Оксюта, повідомляє «Радіо.Свобода».

«Олександра Подобєдова судили за кримінальні злочини, передбачені статтями 121 (нанесення тяжких тілесних ушкоджень) і 185 (крадіжка) кримінального кодексу України. Він має зв’язки у кримінальному світі, згідно із документами СБУ і поліції є членом кримінального угрупування», – заявив в тому числі Оксюта.

Він зачитав клопотання, де зазначив, що Подобєдов вказав під час допиту в суді невірну, за даними адвоката, адресу, а також приховав своє місце роботи. Оксюта також розкритикував аморальну поведінку Подобєдова щодо жінок та своєї дитини.

Прокурор Ігор Піщевят та представник потерпілих виступив проти клопотання, але головуючий суддя Віктор Кічмаренко вирішив додати клопотання Оксюти до матеріалів справи. Оцінку йому суд надаватиме у нарадчій кімнаті.

Раніше двоє свідків обвинувачення - Віталій Посувайло та Вадим Бойко не з'явилися на засідання Приморського суду у справі про вбивство активістом Сергієм Стерненком одного з напавших на нього чоловіків. 

До того Приморський районний суд допитав свідка у справі про третій напад на активіста Сергія Стерненка, якому закидають умисне вбивство через те, що він вбив одного з супротивників.

Нагадаємо, раніше судді Одеського апеляційного суду Альбіна Кадегроб та Вадим Прибілов, які розглядали апеляційну скаргу Сергія Стерненка та Руслана Демчука в справі про викрадення депутата Сергія Щербичаподали у відставку.     

Ще раніше голова Приморського райсуду Одеси поскаржився на обстріл його кабінету саме через справу Сергія Стерненка.

Нагадаємо, колегія суддів Одеського апеляційного суду, що розглядає скарги екскерівника одеського осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка та Руслана Демчука на вирок Приморського райсуду міста, повідомила оголосить рішення 31 травня.

У березні Приморський районний суд продовжив розгляд справи активіста Сергія Стерненка, якого звинувачують в умисному вбивстві. 

На одеського активіста напали 24 травня 2018 року. Один з нападників отримав тоді смертельний удар ножем в область живота, а Сергій Стерненко потрапив до лікарні. 

Нагадаємо також, що судді Приморського районного суду Одеси, де розглядають справу про третій напад на Сергія Стерненка, дали дозвіл на затримання ексочільника одеського осередку "Правого сектору" для приводу на засідання. 

Суддя Суворовського районного суду Одеси Інна Сувертак заявила, що відповідач по справі намагається залякати її.

Поділитися