30 листопада 2021 р. 10:47

За тиждень правоохоронці зафіксували понад пів тисячі порушень карантинних норм на Одещині

За тиждень правоохоронці зафіксували понад пів тисячі порушень карантинних норм на Одещині

Найбільше порушень стосувалося перебування людей у громадських місцях, транспорті, закладах харчування без маски та документів, зокрема довідки про вакцинацію, повідомило Головне управління Національної поліції в Одеській області. 

За порушення правил щодо карантину людей поліцейські винесли 75 протоколів та 478 постанов згідно зі статтею 44-3 КУпАП. Правоохоронці, працівники Держспоживслужби, муніципальної охорони та санітарні лікарі перевірили майже 3660 об’єктів під час 515 рейдів – інспектували розважальні, торговельні, спортивні заклади, ринки тощо.

Всього ж за період введення «червоної зони» з 18 жовтня мобільні групи контролю за дотриманням карантину перевірили більше 22 тисячі об’єктів та склали понад п’ять тисяч адміністративних матеріалів. Відповідно до чинного законодавства за порушення протиепідемічних вимог передбачений штраф. Також законом карається підробка COVID-сертифікатів та використання фейкових довідок – причетним загрожує відповідальність за статтею 358 Кримінального кодексу України.

Раніше стало відомо, що українці, які перебували у країнах, де виявлено коронавірус штаму "Омікрон", мають пройти самоізоляцію після повернення в Україну. На цьому наголосили учасники селекторної наради з Президентом України 29 листопада.

Департамент охорони здоров'я Одеської обласної адміністрації воліє залишити в регіоні дію обмежень для "червоної зони" карантину до завершення святкування Нового року. Про це повідомила директорка департаменту Наталя Одарій-Захар'єва.

23 листопада стало відомо, що поліцейські, санітарні лікарі, працівники Держспоживслужби та муніципальної охорони в ході 380 рейдів минулого тижня перевірили майже 4 тисячі об’єктів, серед яких торговельні, спортивні та розважальні заклади, ринки, громадський транспорт тощо.  Найбільше порушень, що були виявлені, пов’язані з перебування людей в громадських місцях без маски та документів, у тому числі без сертифікату про вакцинацію від COVID-19.

Поділитися