06 липня 2021 р. 20:12

За розкрадання надр судитимуть трьох мешканців Одещини

За розкрадання надр судитимуть трьох мешканців Одещини

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох мешканців Одещини за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Про це повідомили у пресслужбі відомства. 

Слідством з’ясовано, що з листопада 2020 року по березень цього року чоловіки поблизу села Світлогірське на території Дачненської громади без будь-яких дозвільних документів незаконно здійснювали видобуток вапняка-черепашника.

Черепашник видобувався в незаконних шахтах за допомогою каменерізних машин.

Такими протиправними діями державі заподіяно майже 1,7 млн грн шкоди. В рамках кримінального провадження пред’явлений позов про відшкодування завданих збитків.

Нагадаємо, прокуратура повідомила про підозру лісничому державного підприємства «Одеське лісове господарство» за фактом службової недбалості, що призвела до незаконного видобутку корисних копалин державного значення на землях лісгоспу з цільовим призначенням – ведення лісового господарства і пов’язаних з ним послуг. 

Обвинувальний акт стосовно підприємця, який організував незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення на землях лісового господарства у Роздільнянському районі, вже скерований до суду.

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру тимчасово виконуючому обов'язки лісничого Одеського лісгоспу, який «не помітив» незаконну вирубку трьох сотень дерев на території лісництва.

Прокурори Біляївської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 42-річного мешканця Одеського району за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

В листопаді прокурори Роздільнянської місцевої прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно підприємця, підозрюваного у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.  

У лютому лише три обласні державні адміністрації повністю виконали розпорядження прем'єр-міністра та надали інформацію про факти імовірного незаконного видобування корисних копалин у регіонах.

Поділитися