19 липня 2021 р. 19:35

За півроку майже тисяча одеситок звернулась у поліцію із заявами про домашнє насильство

За півроку майже тисяча одеситок звернулась у поліцію із заявами про домашнє насильство

За даними ГУНП в Одеській області, протягом І півріччя 2021 року із заявами про вчинення домашнього насильства у м. Одесі звернулось 1065 осіб. Переважна більшість з них жінки - 959. Також відповідні заяви надали 87 чоловіків і 19 дітей.  

Про це повідомила пресслужба Одеської міської ради.

Нагадаємо, домашнє насильство - це насильство однієї людини (людей) над іншою (іншими) у рамках побутових відносин, таких як шлюб чи співжиття, незалежно від економічного чи соціального статусу.

В Одесі  функціонують спеціалізовані служби підтримки постраждалих осіб:

1. Центр допомоги жінкам (жінкам з дітьми), постраждалим від насильства, тел. 705-54-12.
2. Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, тел. 705-54-13.
3. Центр по роботі з кривдниками, тел. 784-92-65.
4. Кімната, дружня до опитування дітей, тел. 797-29-79.
5. Муніципальна «гаряча лінія» з метою повідомлення про випадки домашнього насильства, тел.73-73-103.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України виділив субвенцію в сумі 2 мільйона 500 тисяч гривень на створення в Одесі ще одного центру допомоги жінкам, постраждалим від насильства.

Ювенальні прокурори Одеської обласної прокуратури повідомили про підозру сімейній парі у сексуальному насильстві щодо малолітніх, вчиненому групою осіб, повторно.

Муніципальна консультантка фонду ООН в галузі народонаселення в Україні Людмила Акімова передала мерії Одеси інформаційну табличку з QR-кодом, яка надає всю інформацію про отримання захисту від домашнього насильства: всі сервіси, телефони для звернення і адреси, де можна отримати допомогу.

За 9 місяців 2020 року було зареєстровано 16 тисяч 77 повідомлень про вчинені правопорушення, пов'язані з домашнім насильством.

У тому ж році Громадський центр правосуддя в місті Татарбунари на Одещині долучився до проведення міжнародної акції «16 днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства».

У червні правозахисники забили на сполох: через карантин у всьому світі збільшилася кількість випадків домашнього насильства: страждають жінки, діти, рідше - чоловіки. 

Адвокати розшукують законних представників двох потерпілих дітей у кримінальній справі про ймовірне розбещення неповнолітніх у Ізмаїльському спеціалізованому будинку дитини. 

На початку вересня 2020 року поліція почала розслідувати ймовірне розбещення неповнолітніх у дитячому будинку в Ізмаїлі. Підозрюваною особою у кримінальному провадженні є керівник будинку дитини. За інформацією Ізмаїльського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД), тоді ж за зверненням тимчасово виконуючої обов’язки генерального директора цього закладу Центр залучив трьох адвокатів для представництва інтересів трьох потерпілих малолітніх дітей. Однак у грудні минулого року всі адвокати втратили зв’язок з потерпілими.

Прокурори Ізмаїльської місцевої прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора спеціалізованого будинку дитини на Одещині, підозрюваного у сексуальному насильстві та розбещенні малолітніх.

Раніше суд взяв під варту директора спеціалізованого будинку дитини в Ізмаїлі, підозрюваного у сексуальному насильстві та розбещенні малолітніх.

Територіальне управління Державного бюро розслідувань встановило, що патрульний Одеси безпідставно застосував силу до 17-річного місцевого жителя. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Поділитися