25 липня 2021 р. 19:01

За пів року на Одещині і ще в трьох областях впіймали 18 російських шпигунів

За пів року на Одещині і ще в трьох областях впіймали 18 російських шпигунів

Упродовж першого півріччя 2021 року контррозвідка Служби безпеки України викрила 3 агентурні мережі на території Донецької, Луганської, Миколаївської та Одеської областей і затримала 18 агентів російських спецслужб. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Агенти однієї з мереж на користь «МДБ ЛНР» у районі проведення операції Об’єднаних сил не тільки збирали інформацію, але й готували теракт – отруєння військовослужбовців на Луганщині хімічною речовиною.

Загалом за матеріалами контррозвідки було відкрито 167 кримінальних проваджень за ознаками державної зради, шпигунства і створення терористичних організацій. За цей період набули чинності 59 вироків суду.

Також контррозвідники СБУ вилучили з незаконного обігу комплектуючі до авіатехніки, бронетехніки та зенітно-ракетних комплексів загальною вартістю понад 1 млрд грн. Ці товари були передані Міністерству оборони.

За цей час викрито 21 агента іноземних спецслужб в Україні і ще 14 учасників незаконних збройних угруповань. Крім того, контррозвідники не дозволили придбати для потреб Збройних Сил України застаріле озброєння за завищеними цінами. Попереджено і розтрату 400 млн грн бюджетних коштів під час замовлення дослідно-конструкторських робіт.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала громадянина, який захопив судно в Індійському океані. Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Служба безпеки України викрила осіб, відповідальних за нанесення тяжких тілесних ушкоджень заступнику Голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Володимиру Павленку, повідомив офіційний сайт СБУ.

Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання американської інвестиційної компанії Allrise Capital Inc. про скасування накладення арешту на нежитлові будівлі одеського стадіону «Чорноморець» і повернув об'єкт з управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) власнику.

Колишнього голову Одеської обладміністрації викликають на допит в СБУ через «Харківські угоди».

Поділитися