06 січня 2021 р. 11:26

За клопотанням прокуратури заарештували водія, який збив велосипедиста та намагався втекти з місця подій

За клопотанням прокуратури заарештували водія, який збив велосипедиста та намагався втекти з місця подій

За клопотанням прокурорів Одеської обласної прокуратури судом взято під варту 30-річного водія, підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП в смт Велика Михайлівка Роздільнянського району.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, увечері 02 січня цього року підозрюваний, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, не будучи уважним за кермом і не обравши безпечної швидкості руху, збив велосипедиста, який рухався у попутному напрямку. Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди 33-річний потерпілий від отриманих травм загинув на місці, а кермувальник автомобіля, аби приховати злочин, поклав загиблого у багажник і намагався з місця події втекти. Проте за півтора кілометри потрапив в чергову ДТП, наїхавши на бетону конструкцію моста.

За рішенням Київського районного суду м. Одеси чоловіка взято під варту на 60 діб без права внесення застави. За цей злочин Законом передбачено до 8 років ув’язнення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Одеській області за ч. 2 ст. 286 КК України.

Стало відомо, що водій - син колишнього поліцейського і нинішнього адвоката, колишній учасник АТО. У загиблого залишилося двоє маленьких дітей.

Нагадаємо, що раніше жінку, на яку наїхав автомобіль, з травмами голови, грудної клітини та забоєм хребта «швидка» доставила у лікарню.

Як повідомили у пресслужбі Національної поліції, водій Nissan виїхав за межі проїжджої частини на газон біля закладу харчування на проспекті Шевченка та збив його відвідувачку.

Загалом на загальнодержавних дорогах України за 10 місяців минулого року сталося 3 тисячі 883 дорожньо-транспортних пригод, під час яких 948 людей загинули та 4 тисячі 819 травмувалися. 

Нагадаємо також, що Військова прокуратура Одеського гарнізону за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася в Лиманському районі Одеської області між тягачем, що транспортував військову техніку, та Mercedes Sprinter, 17 листопада внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 425 КК України (Недбале ставлення до військової служби).

Мікроавтобуси Toyota Hiace та Mercedes Sprinter зіштовхнулися 15 листопада о 5:51 на  68 км автодороги Одеса — Рені в Білгород-Дністровському районі, поблизу села Старокозацьке Одеської області.

Водій автомобіля Toyota, який в'їхав в зупинку поранивши чотирьох людей, пояснив, що не впорався з керуванням через те, що намагався уникнути зіткнення з BMW. 

Поділитися