03 серпня 2021 р. 20:07

Вища рада правосуддя погодилася на арешт судді з Одеської області

Вища рада правосуддя погодилася на арешт судді з Одеської області

Вища рада правосуддя задовільнила  подання першого заступника Генерального прокурора Романа Говди про надання згоди на утримання судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександра Боярського під арештом.

Як повідомили у пресслужбі ВРП, йому повідомили у заволодінні чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство), вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення судді повідомили 8 липня. Наразі територіальним управлінням Державного бюро розслідування, розташованого у місті Києві, здійснюється досудове розслідування.

Мотиви, наведені у поданні, ВРП визнала обґрунтованими та такими, що підтверджуються наданими Вищій раді правосуддя матеріалами - вони містять конкретні факти і докази, які можуть свідчити про вчинення суддею суспільно небезпечного діяння, визначеного Кримінальним кодексом України.

Порушень гарантій незалежності судді під час розгляді подання не виявлено.

Раніше слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно начальника одного із відділів Держпродспоживслужби в Одеській області, який під час карантинних обмежень за гроші «дозволяв» працювати ресторанам.

Поліцейські затримали під час одержання неправомірної вигоди особу керівного складу однієї з комунальних установ Одеської міської ради. 

Прокурори Одеської обласної прокуратури спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань затримали під час одержання неправомірної вигоди слідчого та оперуповноваженого одного із райвідділів поліції на Одещині.

Поділитися